Sizi Arayalım
Gelir İdaresi Dolaylı Vergiler Daire Başkanı Sayın Adem BİLGİLİ Centrum'da

DUYURU: 13.01.2021/6

Gelir İdaresi Dolaylı Vergiler Daire Başkanı Sayın Adem BİLGİLİ Centrum'da

Hizmet kalitemizin sürekli yükseltilmesi hedeflerimiz çerçevesinde Gelir İdaresi Dolaylı Vergiler Daire Başkanlığı görevinden ayrılarak ekibimize katılan Sn. Adem Bilgili'ye başarılar diliyor ve Centrum ailesine hoş geldin dileklerimizi iletiyoruz.

Hizmet kalitemizin sürekli yükseltilmesi hedefi çerçevesinde Gelir İdaresi Dolaylı Vergiler Daire Başkanlığı görevinden ayrılarak ekibimize katılan Sn. Adem Bilgili'yi sizlere tanıtmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Bizim için çok önemli olan bu transferle ilgili duygularını sorduğumuz Sn. Bilgili; “Her geçen gün büyüyen Centrum ailesine katıldığım için çok mutluyum, birlikte çok güzel işler başaracağız” ifadelerini kullandı. 

Centrum Yönetici Ortağı Burçin Gözlüklü ise bu önemli transferden duyduğu büyük gurur ve mutluluğu dile getirerek, “Son bir yıl içerisinde Türk Mali İdaresinden yönetici düzeyinde ikinci transferimizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Adem Bilgili, uzun yıllardır KDV, ÖTV, Finans ve Sermaye Piyasası Vergileri gibi çok önemli vergilerin yönetimini üstlenmiş, Dijital Hizmet Vergisi ve Konaklama Vergisi mevzuatının hazırlanmasında liderlik etmiş, bugüne kadar yaptıklarıyla gerek bürokrasimizin gerekse özel sektörümüzün büyük takdirini kazanmış birisidir. Yapmış olduğumuz bu transferler Centrum’un gelecekle ilgili vizyonunu ve hedeflerini göstermesi bakımından da son derece önemlidir.” ifadelerini kullanmıştır.

Sn. Adem Bilgili'ye başarılı bir kariyer dönemi diliyerek Centrum ailesine hoş geldin dileklerimizi iletiyoruz.


Adem Bilgili

Adem BİLGİLİ, YMM
Centrum Turkey, Partner

Kariyerine, 2007 yılında Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulunda Hesap Uzmanı Yardımcısı olarak başlamış, yeterlik sınavında başarı göstererek 2010 yılında Hesap Uzmanı olarak atanmıştır.

Kasım 2012 - Şubat 2014 arasında Vergi Denetim Kurulu Ankara Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığında; İnceleme Görevlendirmeleri, Uzlaşma ve Rapor Değerlendirme Komisyonlarından sorumlu Grup Başkan Yardımcısı olarak görev yapmış, aynı dönemde Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı Merkezi Rapor Değerlendirme Komisyonu Raportörlüğünü de yürütmüştür.

Şubat 2014 - Ağustos 2014 arasında Maliye Bakanı (Teknik) Danışmanlığı yapmıştır.

Ağustos 2014’te Gelir İdaresi Başkanlığına Grup Başkanı olarak atanmış ve ÖTV, BSMV, KKDF, ÖİV, ŞOV mevzuat ve uygulamaları ile KDV İadelerinin analizinden sorumlu olarak Nisan 2019’a kadar bu görevi yürütmüştür.

Nisan 2019’da Dolaylı Vergilerden (KDV, ÖTV, BSMV, KKDF, Dijital Hizmet Vergisi, ÖİV, Konaklama Vergisi, ŞOV) sorumlu Gelir İdaresi Daire Başkanı olarak atanmıştır. Bu görevini, istifa ederek Centrum Grubuna Yeminli Mali Müşavir - Ortak olarak katıldığı Ocak 2021’e kadar sürdürmüştür.

Gelir İdaresi Daire Başkanlığı döneminde, Gelir İdaresi Başkanlığı Özelge Komisyonu Üyesi olarak emsal özelgelerin değerlendirilmesi sürecinde bulunmuştur. Ayrıca 2019 yılında, Damga Vergisi, Harçlar ve Servet Vergileri (VİV, MTV, Emlak Vergisi) Daire Başkanlığı görevini de eşanlı olarak vekaleten yürütmüştür.

Gelir İdaresi Daire Başkanlığı ve Grup Başkanlığı dönemlerinde başta TOBB Sektörel Meclisleri (Otomotiv, Sermaye Piyasaları, Denizcilik) olmak üzere çok sayıda STK, Bakanlık ve uluslararası örgütler nezdindeki kurullarda Hazine ve Maliye Bakanlığını temsilen üye olarak bulunmuştur.

Gelir İdaresi Başkanlığında yönetici pozisyonlarında bulunduğu 2014 - 2020 yılları arasında vergi hukukuna yönelik yayımlanan Kanun, Cumhurbaşkanı Kararı, Bakanlar Kurulu Kararı, Tebliğ, Sirküler gibi mevzuatın hazırlık, karar ve yazım süreçlerinde aktif rol almıştır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2019 Yılı Yönetici Başarı ve Performans Ödülüyle taltif edilmiştir.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden 2007 yılında Yüksek Onur Derecesi ile mezun olmuştur.

Uzmanlık Alanları

Denetim ve Tam Tasdik

KDV İade Hizmetleri

Vergi Danışmanlığı

İnceleme ve Dava Danışmanlığı

ÖTV İade ve Teminat Çözümü Hizmetleri

Finans ve Sermaye Piyasası Vergileri

Dijital Hizmet Vergisi

Transfer Fiyatlandırması

Maliyet Muhasebesi Sistemi ve Uygulamaları